Сьогодні: 28.04.2024
banner468x60

Про реєстрацію онлайн-медіа

Юридичні консультації з діяльності друкованих ЗМІ. На запитання відповідає медіаюрист Тернопільського прес-клубу Ігор ФЕДОРЕНКО. «Хочемо зареєструвати онлайн-медіа. Як це має відбуватися? Чи можна зареєструвати його на ФОП, чи треба тільки на ТОВ?».

   – Відповідь на запитання, ким може бути зареєстрований суб’єкт у сфері медіа, нам дає стаття 63 Закону України «Про медіа». Зареєструвати онлайн-медіа може юридична або фізична особа, у тому числі і фізична особа-підприємець.

Для реєстрації заявник подає заяву за формою, встановленою Національною радою, в якій зазначаються такі відомості:

  • для юридичної особи:

– ідентифікаційні дані;

– адреса, за якою здійснюється редакційний контроль, якщо вона не збігається з адресою місцезнаходження (для суб’єктів у сфері аудіовізуальних, друкованих та онлайн-медіа);

– контактні дані (телефон, адреса електронної пошти);

– прізвище, ім’я та по батькові керівника юридичної особи;

– кінцевий бенефіціарний власник (за наявності);

  • для фізичної особи (у тому числі фізичної особи-підприємця):

– ідентифікаційні дані;

– місце реєстрації або надання сервісу, контактні дані (телефон, адреса електронної пошти);

  • вид та опис діяльності у сфері медіа, а саме: назва онлайн-медіа; вид онлайн-медіа; доменні імена, за якими медіа доступне в мережі Інтернет, із зазначенням реєстрантів відповідних доменних імен (щодо фізичних осіб – прізвище, ім’я та (за наявності) по батькові, громадянство, відомості про місце проживання або місце перебування, щодо юридичних осіб – ідентифікаційні дані).

Заяву можна подати в паперовій формі на юридичну адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також заяву можна подати в електронній формі, надіславши на електронну пошту. При поданні заяви в електронній формі на неї та супровідні документи треба накласти «кваліфікований електронний підпис чи печатку з урахуванням вимог законів України “Про електронні документи та електронний документообіг”, “Про електронні довірчі послуги”». Зразки заяв є на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Консультації надаються в рамках виконання проєкту Тернопільського прес-клубу «Сприяння медіа реформам та розвитку регіональної журналістики».

Запитання можна попередньо надсилати на таку електронну адресу – Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.


  • АНОНСИ ПОДІЙ
  • ПОПУЛЯРНЕ
  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next