Сьогодні: 08.05.2024
banner468x60

Про клопотання щодо надання акредитації в Міністерстві оборони. Юридичні консультації з діяльності друкованих ЗМІ

На запитання відповідає медіаюрист Тернопільського прес-клубу Ігор ФЕДОРЕНКО.   «Чи не могли б ви надати зразок листа керівника ЗМІ з клопотанням надати акредитацію? Цей лист необхідно додати до аплікаційної форми при акредитації в Міністерстві оборони».

   – Порядком акредитації представників засобів масової інформації під час дії правового режиму воєнного стану (Додаток 3 до наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 3 березня 2022 року № 73) визначено механізм акредитації представників засобів масової інформації під час правового режиму воєнного стану.

 Для проходження акредитації представники ЗМІ заповнюють форму анкету та надсилають її на електронну адресу  Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.. До цієї форми додаються:

– скан-копія паспорту (1-3 сторінки) або ID-картки;

– скан-копія посвідчення журналіста (не є обов’язковим для осіб – фіксерів – які надають інформаційну підтримку в роботі іноземним журналістам та мають відповідний лист від керівника їхнього ЗМІ);

– лист керівника ЗМІ з клопотанням надати акредитацію;

– фотокартка 3,5*4,5 см хорошої якості.

Для листа керівника ЗМІ з клопотанням надати акредитацію немає якогось одного встановленого зразка. Можемо запропонувати наступний варіант:

                                                                                     Міністерство оборони України

                                           клопотання щодо акредитації

З метою об’єктивного висвітлення подій, забезпечення інформування населення та світові спільноти про воєнні злочини, які вчиняються Російською Федерацією в ході її широкомасштабної збройної агресії проти України, ________________________________

                                                                                  (вказати повне найменування ЗМІ)

просить Вас надати акредитацію для роботи журналіста(ів)/представника(ів) засобу масової інформації у районах проведення бойових дій та видати прескарту Збройних Сил України.

Акредитацію прошу надати на строк шість місяців.

дата і номер державної реєстрації ЗМІ;

адреса редакції;

адреса електронної пошти;

прізвище, ім’я та по батькові журналіста(ів), технічного(их) працівника(ів) засобу масової інформації, щодо якого(их) вноситься подання;

номери засобів зв’язку.

Працівник(и) ЗМІ забезпечені бронежилетом(ами) та шоломом(ами).

Керівник                                  Підпис                                   ПІБ

                        Печатка        

Лист-клопотання повинен бути на бланку редакції з усіма необхідними реквізитами, із зазначенням дати та вихідного номеру. Прескарта видається на строк не більше шести місяців.

Консультації надаються в рамках виконання проєкту Тернопільського прес-клубу «Сприяння медіа реформам та розвитку регіональної журналістики». Запитання можна попередньо надсилати на таку електронну адресу – Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.


  • АНОНСИ ПОДІЙ
  • ПОПУЛЯРНЕ
  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next